Super Whales: Spelers die meer dan 10.000 dollar spenderen aan hun favoriete spel

Geen reacties | reageer

In het jargon van de ‘social games’ worden ze ‘whales’ genoemd, de spelers die fortuinen uitgeven aan virtuele goederen in sociale online spelletjes zoals Farmville en Maffia Wars. ‘Super Whales’ zijn spelers die nog meer betalen, duizelingwekkende bedragen van méér dan 10.000 dollar per speler.

De redactie van de website Inside Social Games kreeg exclusief inzicht in de cijfers van Social Gold, een maatschappij die de financiële afhandeling van deze virtuele transacties op facebook verzorgt. Wat ze gevonden hebben is verbijsterend: terwijl 90% van de spelers geen cent uitgeven, is de overige 10% goed voor gemiddeld 60 dollar per speler. Maar de super whales steken daar met kop en schouders bovenuit. De top 5 van de beste betalers illustreert dat duidelijk:

  1. Een speler uit Saudi Arabia : $25.540
  2. Een speler uit Verenigde Staten: $19.054
  3. Een speler uit Canada: $14.784
  4. Een speler uit Verenigde Staten: $13.960
  5. Een speler uit Groot Brittannië: $11.635

En dan spreken we niet over de aanzienlijke hoeveelheid “doorsnee” whales, die maar $1.000 of meer dollar spenderen, en daardoor iets of wat in de schaduw blijven staan.

De virtuele economie in spelletjes is steeds meer op een echte economie gaan lijken, met goederen die ook na hun aankoop van waarde blijven. Net als in de echte economie kunnen spelers verkeerde investeringen doen, daardoor veel geld verliezen of zelfs bankroet gaan. Laat ons hopen dat het niet te vaak zover komt.

Share

Geef een reactie